Duurzaam en circulair

Ieder project vraagt om een op maat gemaakte aanpak. Trendinterieur ondersteunt in het gehele circulaire inrichtingsproces, d.w.z. de inventarisatie, inrichtingsplan en de gehele uitrol van het interieurproject. I.s.m. een aantal gerenommeerde fabrikanten en partners, welke gespecialiseerd zijn in duurzaam en circulair produceren van interieurproducten,  kunnen wij de meest duurzame en circulaire inrichting garanderen.

 

Inventarisatie
Voordat we beginnen met inrichten, inventariseren we de bestaande situatie van uw werkplekken en interieur. Op deze manier krijgen we een duidelijk overzicht van de hoeveelheid en staat van het aanwezige meubilair en overige interieur. Op basis van de inventarisatie bekijken we welke interieuronderdelen we kunnen hergebruiken, repareren, opnieuw kunnen inzetten en welke onderdelen we kunnen gebruiken om nieuwe meubelen of interieurproducten van te maken.

 

Circulair inrichtingsplan
Op basis van de inventarisatie maken wij een circulaire inrichtingsplan. We beschrijven welke interieuronderdelen en meubelen we opnieuw gaan gebruiken. Het doel is om het aanwezige interieur zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken. Vaak kan met een kleine aanpassing, zoals bijvoorbeeld een nieuw werkblad, lakkleur of nieuwe stoffering, bestaande meubilair passend gemaakt worden in een nieuwe werkomgeving.  Afgedankt en overtollig meubilair nemen we terug om het (tijdelijk) op te slaan, om het te repareren, te hergebruiken of om het te recyclen. Niet meer te refurbishen meubilair gaat in overleg met de klant naar een goed doel, een maatschappelijke instantie of wordt gerecycled. Uiteraard zorgen we in het laatste geval voor een correcte afvoer en scheiding van materialen.

 

Product as a Service
In tegenstelling tot onze huidige lineaire economie verbruiken we in een circulaire economie zo min mogelijk materiaal en gaan we maximaal hergebruiken. Onze partners ontwikkelen producten die zuiniger zijn en vinden nieuwe, slimme manieren om ze te produceren. Op die manier beperken we de ecologische impact en gaat het niet meer om verbruik, maar om gebruik van materialen. Via het zogenaamde product-as-a-service model (PaaS) blijven wij eigenaar van het product. De gebruiker krijgt het product in bruikleen en betaalt enkel voor gebruik. We garanderen de terugname van het meubilair na een vastgestelde periode tussen de 5 en 10 jaar. Organisaties kunnen ervoor kiezen om na afloop van de vastgestelde periode alsnog eigenaar van het meubilair te worden. Of wij nemen de meubels terug en slaan ze op in onze circulaire voorraad. We controleren het meubilair, voeren preventief onderhoud uit en waar nodig worden de meubels gerevitaliseerd voor een tweede leven.

 

Circulair ontwerpen
Circulair ontwerpen omvat zowel de verduurzaming van de bestaande collecties, als het ontwerpen van nieuwe, duurzame producten. Een groot deel van de duurzaamheid van een product wordt bepaald in de ontwerpfase. Wanneer wij i.s.m. onze fabrikanten eigenaar blijven van onze meubelen, loont het om deze meubelen zo circulair mogelijk te ontwerpen. Circulair ontwerpen zorgt ervoor dat onderdelen eenvoudig te vervangen zijn en meubels aangepast kunnen worden aan een veranderende vraag. Zo kunnen we bijvoorbeeld eenvoudig onderdelen van diverse uitvoeringen, maten of kleuren uitwisselen.

 

Duurzaam produceren
De partners en fabrikanten waar wij mee samenwerken, vervangen belastende grondstoffen zoveel mogelijk door duurzame alternatieven.
En waar mogelijk worden de grondstoffen regionaal ingekocht. Restmateriaal en afval wordt opnieuw gebruikt. Belastende grondstoffen is  waar mogelijk vervangen door milieuvriendelijke varianten zoals hout in plaats van staal. Afgedankte bedrijfskleding wordt gebruikt in nieuwe akoestische wanden en staalafval wordt gebruikt om nieuwe producten te maken. PET-flessen zijn uitermate geschikt om hergebruikt te worden. Wij leveren o.a. stoelen en tafels gemaakt van oude PET-flessen.

 

Hergebruik van hout
Voor het produceren van kantoormeubilair maken we gebruik van diverse materialen zoals hout, metaal, textiel en kunststof. Hout prefereren we altijd boven staal. Doordat er nieuwe bomen aan te planten zijn, is hout hernieuwbaar. Ook de milieubelasting van hout is een stuk lager dan dat van staal. Verder werken we uitsluitend met FSC®- of PEFC™-gecertificeerd hout dat regionaal en duurzaam gewonnen wordt. Grotere stukken restmateriaal vormen de perfecte basis voor de casco’s van coupébanken en poefjes.

 

100% made in Holland
Een groot deel van de toegepaste interieuronderdelen en meubelen worden geproduceerd in Nederland.
De productielocaties staan dichtbij de klant en grondstoffen komen uit de regio. De eigen productketens worden geheel circulair gemaakt. Dit betekent dat er geen afval wordt geproduceerd en producten en materialen zo veel mogelijk opnieuw worden gebruikt. Samen met onze partners leveren wij de meest duurzame en circulaire inrichting.

 

 

Elk interieurproject vraagt om een op maat gemaakte aanpak. Trendinterieur maakt een inventarisatie, inrichtingsplan en doet de gehele uitrol van het project. We onderzoeken welke onderdelen we gaan herbruiken en kunnen met deze aanpak de meest duurzame en circulaire inrichting garanderen.

Bent u geïnteresseerd, wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?
Neem contact met ons op!  0591-676352 | info@trendinterieur.nl