Dynamisch en gezond werken

Afwisselend werken 
Trendinterieur ontwerpt kantoorinrichtingen die afwisselend werken stimuleren. Een dynamische werkplek zorgt ervoor dat mensen meer gaan bewegen. Er worden ruimtes gecreëerd waar mensen prettig kunnen werken en ook kunnen ontspannen. Met name voor het werken in een kantooromgeving is het belangrijk om voldoende te bewegen. Zo blijft het bloed naar de hersenen stromen en blijf je alert en fit.

De werkplekken die wij inrichten zijn dynamisch en zorgen voor een gezonde werksituatie. D.m.v. zit-sta oplossingen en dynamische zitoplossingen krijgen de gebruikers meer beweging en worden klachten voorkomen en prestaties verbeterd.

gezondwerken

Werken met plezier en inspiratie
Binnen onze kantoorconcepten worden ruimtes gecreëerd waar mensen informeel kunnen ontmoeten,  ideeën kunnen uitwisselen en creativiteit wordt gestimuleerd. Dit draagt bij aan een betere samenwerking op de werkvloer en de prestaties worden verbeterd. Wij vinden het belangrijk om een interieur te ontwerpen dat warmte en inspiratie geeft, rust uitstraalt en prettig aanvoelt. Omdat je kunt genieten in deze werkomgeving, wordt de mentale welzijn positief beïnvloed.

Dynamische oplossingen

Zorg voor meer afwisseling en beweeg meer
De missie van Trend!nterieur is om een verandering door te voeren in de wijze van werken op het kantoor en productieruimtes. Met name een ergonomische verbetering van de werkplekken op het kantoor. Wij zeggen altijd: Zorg voor meer afwisseling en beweeg meer!  Dit geeft een betere gezondheid, meer motivatie en meer productiviteit.

Bewegend zitten
Unieke dynamische zitoplossingen die de rugspieren traint tijdens het zitten, zorgt voor een optimale zithouding en een goede doorbloeding. Met onze dynamische zitoplossingen wordt je gestimuleerd om een wisselende zithouding aan te nemen.

 

Beproefde zitoplossingen:

 

De Swopper: Een actiefstoel (fabrikant Aeris) met een innovatieve 3D-technologie die bewegingen en verandering van houding mogelijk maakt. Het actieve zitten in drie dimensies en talloze wisselende zitposities houdt je in beweging en versterkt je rug. Je blijft fit en voelt je lekker..

 

Ergobalance stoelen: Een bureaustoel (fabrikant Rovo) die dynamiek brengt in je zithouding door uniek ERGO BALANCE 3D-techniek te combineren met een synchroontechniek, die bij traditionele ergonomische bureaustoelen wordt toegepast.

 

Be Brave stoel: Een bureaustoel (fabrikant BeByBeta) met een stuituitsparing om de druk op het zitvlak optimaal te verdelen, is de zitting standaard voorzien van een
stuituitsparing. Om ook op een hogere zithoogte prettig te zitten, heeft de zitting een afgeronde voorkant.

 

Zit-sta krukken met dynamische beweging: De krukken hebben een bewegingsscharnier in het voetstuk waarmee de hellingshoek van de centrale kolom zich automatisch aanpast aan houding en beweging van de gebruiker. Bovendien zorgen de hoogteverstelling en de comfortabele zitting voor een optimale drukverdeling en stabiele werkhouding.

Zit-sta bureaus 
Een zit-sta bureau stimuleert afwisselend werken. Dit leidt tot een reductie van gezondheidsklachten en een hogere productiviteit. De bureau’s zijn gemakkelijk in te stellen op de juiste zit- en stahoogte. De bediening is elektrisch, handmatig met een slinger of gaslift. Zit-sta bureau’s zijn ook zeer geschikt als flexwerkplekken.

Trend!nterieur levert hoogwaardige zit-sta bureaus. Een razendsnelle verstelbaarheid van het werkblad  en een eenvoudige bediening maken afwisselend zittend en staand werken eenvoudig en aantrekkelijk. En een verstelbaar bureau scheelt zituren.

 

Type zit-sta bureau’s:

Trend!nterieur biedt zit-sta bureaus die elektrisch of handmatig te bedienen zijn. Bureautafel-programma als bijvoorbeeld de Mikomax Stand Up  is razendsnel op de gewenste hoogte in te stellen, simpelweg door het indrukken van twee hendels onder het werkblad. We passen dit systeem toe in vrijstaande, welke solitair gebruikt kunnen worden gebruikt, en in de bench modules, eenvoudig koppelbare modules waarmee een ongelimiteerde werkplek opstelling kan worden gerealiseerd. Andere programma’s zijn Markant Max en Palmberg Crew met gaslift bediening. Elektrische zit-sta tafels zijn comfortabel en  eenvoudig te bedienen en hebben een memory-display. Vele variaties met innovatieve designs, zoals Vepa Patch, Vepa Parq.

 

Voordelen zit-sta bureau’s:

Het gebruik van een zit-sta bureau resulteert in een gevarieerde werkhouding. Een zit-sta bureau die goed wordt gebruikt, leidt tot minder klachten in rug, schouder en nek. En biedt onderstaande voordelen:

– Verhoogde concentratie door actieve werkhouding
– Betere doorbloeding
– Vermindering fysieke klachten, met name rug, schouder en nek.
– Fitter gedurende de dag en daardoor een hogere productiviteit

Staand vergaderen 

Anders en actief vergaderen
Bij staand vergaderen blijft iedereen scherp en geconcentreerd. Vergaderingen worden sneller, slimmer en creatiever. Doordat uw medewerkers met de armen boven de tafel vergaderen, is het lastig even ‘onopvallend’ op het mobieltje te kijken – goed voor de concentratie. Staan en bewegen zorgen bovendien voor een verhoogd transport van zuurstof en suikers naar de hersenen.

 

Voordelen staand vergaderen:

– Betere communicatie
– Betere concentratie
– Bespaar op stoelen
– Efficiënter ruimtegebruik
– Tot 30% sneller klaar
– Gezondheidsvoordelen
– Eerste stap richting een dynamische werkplek

Actief werken met een bureaufiets, bureaustep of loopband 

Met een bureaufiets als de Deskbike, Oxibike, Oxidesk of de loopband Walkdesk werkt u zich fit en maakt u een virtuele fietstocht of wandeling, terwijl u bijvoorbeeld 30% sneller leest. Een ideaal middel om geconcentreerd te werken en statisch zitten te onderbreken.

 

Met een bureaufiets voeg je beweging toe op je werkplek door zitten af te wisselen met fietsen. De bureaufiets kun je heel simpel verplaatsen en is daarom eenvoudig te gebruiken in combinatie met een zit-sta bureau. Bij langdurig zitten zijn de beenspieren, de grootste spiergroep van het menselijk lichaam, nauwelijks actief. Hierdoor wordt de doorbloeding van je spieren verminderd met  fysieke en mentale klachten tot gevolg. Door te fietsen, te steppen of te lopen op de werkplek bevorder je de bloedsomloop en werk je plezieriger, productiever, blijf je langer geconcentreerd en ben je heel gezond bezig. Het gebruik van een Deskbike, Oxibike, Oxidesk of de loopband Walkdesk heeft een positief effect op je gezondheid.

 

Actief werken leidt tot lager ziekteverzuim
Niet alleen op de werkplek, maar ook wanneer werknemers naar het werk fietsen leidt dit tot een lager ziekteverzuim. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die op de fiets naar het werk gaan ruim een dag per jaar minder verzuimen. Probeer daarom fietsend naar het werk te komen. Woon je te ver weg? Dan is de bureaufiets de ideale, ergonomische oplossing voor op de werkplek.

oxidesk

Dynamische werken implementeren

Enthousiast werken in een dynamische werkomgeving
Wij helpen u om dynamisch en gezond werken bij uw organisatie te realiseren. Met onze ervaring en oplossingen weten wij uw medewerkers enthousiast te krijgen. Het is onze missie om een verandering door te voeren in de ergonomie op uw werkplek. Onze filosofie is eenvoudig maar effectief: meer beweging!

Een dynamische werkplek, zoals een zit-sta bureau of een bureaufiets is slechts een onderdeel om een kantoor gezond te maken. Het belangrijkste is om mensen gemotiveerd te krijgen om de dynamische werkplek te gebruiken. Wij hebben ervaring in het enthousiasmeren van mensen om afwisselend te werken en verzorgen hiervoor presentaties. Daarnaast hebben wij een nauwe samenwerking met een vitaliteitsbureau dat periodiek uw mensen kan coachen als het gaat om gezondheid en welbevinden.

Doorbreek de gewoonte om altijd te zitten
Het zitten is ons aangeleerd en een gewoonte. De inrichting thuis en op het werk is vaak ingericht op comfortabel zitten.
Zorg dat de omgeving verandert en uitnodigt om meer actief te werken. De sociale norm is zitten: zitten is, netjes, het hoort zo om anderen een stoel aan te bieden als ze op je kamer komen of als ze komen vergaderen. Daarom is het noodzakelijk om met behulp van rustig een inrichtingsplan actief werken te stimuleren. Trend!nterieur maakt interieurconcepten die zijn ingericht op afwisselend werken: rust en concentratie waar het moet, inspiratie en beweging waar het kan. Onze ontwerpen stimuleren mensen tot uitwisseling van ideeën en creativiteit.

Duurzame inzetbaarheid 

Een betere gezondheid en meer prestaties
Mensen die op hun werk meer bewegen zijn productiever, gezonder en hebben meer plezier in hun werk. Wie veel zit loopt meer risico op serieuze gezondheidsproblemen, burn-out, rugklachten en hart -en vaatziekten. Belangen van zowel werkgevers als van werknemers worden dus optimaal gediend door de inzet van dynamische werkplekken van Trendinterieur. Onze kantoorinrichting zijn een investering in gezondheid, productiviteit, creativiteit en werknemerstevredenheid.

Kijk hier voor onze merken en collecties.

Bent u geïnteresseerd, wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?
Neem contact met ons op! 0591-676352 | info@trendinterieur.nl